Ruotsalainen tutkimus: Tämä hoito tehoaa hiustenlähtöön

Useimmat miehet kärsivät ennenaikaisesta hiustenlähdöstä. Osalla miehistä hiukset ohenevat jo parikymppisenä, ja 40 ikävuoteen mennessä hiukset ovat harventuneet 30 prosentilla miehistä.

Hiustenlähtö alkaa yleensä ohimoilta ja jatkuu kohti päälakea. Ikä lisää hiustenlähdön riskiä entisestään, ja ilmiö onkin tuttu miltei kaikille 80-vuotiaille miehille. Vanhempana hiustenlähtö ei välttämättä harmita samalla tavoin, mutta nuoremmille se voi olla kova paikka. Etenkin parikymppisinä kaljuuntuville ongelmasta tulee helposti psyykkinen. Osa kokee sen niin kiusalliseksi, että eristäytyy toisista ihmisistä. 

Tutkimustulosten perusteella uusi Provexin™A100HF voi lisätä androgeenisestä alopeciasta eli perinnöllisestä hiustenlähdöstä kärsivien hiustenkasvua huomattavasti.

Valmiste, joka vahvistaa hiuksiasi

Reseptivapaa ja patentoitu Provexin®A100HFon EU:ssa lääkinnälliseksi laitteeksi luokiteltu tuote, jonka tehoa kartoitettiin 20 koehenkilön tutkimuksessa Göteborgissa. Sahlgrenskan yliopistollisessa sairaalassa toteutettua tutkimusta johti Jan Faergemann, dermatologian professori. Hänellä on kymmenien vuosien kokemus erilaisten ihosairauksien hoitamisesta ja hän on julkaissut useita tämän alan eri tutkimuksia. Tulokset olivat niin vakuuttavia, että Berliinissä järjestettiin laajempi, peräti 110 koehenkilöä kattanut jatkotutkimus.

Siihen osallistujat olivat iältään 18–60-vuotiaita ja kärsivät kaikki ennenaikaisesta hiustenlähdöstä. Puolet heistä saivat Provexin®A100HF-valmistetta, puolet pelkkää lumelääkettä. Lääkärit pystyivät näkemään muutoksia hiustenkasvussa Provexinia käyttäneillä henkilöillä jo neljän viikon kuluttua hoidon aloittamisesta.

Tutkimuksessa kunkin potilaan hiusten määrä laskettiin standardoidulla tavalla ja heidän päälakensa valokuvattiin sekä ennen Provexin®A100HF:n käyttöä että sen jälkeen. Neljän viikon koejakson aikana hiusten määrä kasvoi peräti 32 prosentilla.

Yli 30 prosentin lisäys myös tuntui koehenkilöiden mielestä heidän hiuksissaan.

Aloita hoito ajoissa

Jo vuosikymmenen ajan kaljuina olleiden mahdollisuudet saada hiuksensa takaisin ovat kuitenkin pienet. Tämä johtuu siitä, että pitkään tyhjänä olleet hiustupet tuhoutuvat lopulta kokonaan.

Siksi hoito on syytä aloittaa heti sen jälkeen, kun hiukset alkavat harventua. Mitä varhemmin Provexin™A100HF -kuurin aloittaa, sitä paremmat ovat myös tulokset. Tulosten seuraamiseksi käyttäjiä suositellaan otattamaan kuvan hiuksistaan kerran kuukaudessa. Näin heidän on helppo todeta valmisteen teho.

Jutun lähteinä käytetyt tutkimukset: 

Faergemann, J. and Hedner, T., The effect of A100 Gel, on Hair Growth, and Hair Quality: An explanatory study. Journal of Cosmetics, Dermatological Sciences and Applications 2016:6;19-23.