Olenko perinyt isäni hiukset? Androgeeninen eli miestyyppinen kaljuuntuminen on perinnöllistä

Tosiasia on, että useimpien miesten hiukset ohenevat jossakin elämänvaiheessa. Hiusten harventuminen alkaa noin puolella miehistä ennen kuin he ovat täyttäneet 50 vuotta, mutta tässä on paljon yksilöllisiä eroja. Useimmilla nuorilla miehillä on vähintään yksi kaveri, jonka hiusraja on alkanut vetäytyä ohimoilta kuitenkin jo paljon nuorempana kuin muilla.

Mikä sitten on syynä siihen, että jotkut miehet alkavat kaljuuntua nuorena?

Jos hiukset ohentuvat hiljalleen, hiusraja pakenee ohimoilta taaksepäin ja päälaki alkaa kaljuuntua, syynä on todennäköisesti androgeeninen alopecia eli perinnöllinen hiustenlähtö. Suurimmassa osassa tapauksista (95%) miesten hiustenlähtö on perinnöllistä, mutta perintötekijöiden lisäksi myös ikä ja hormonit vaikuttavat siihen.

Perintötekijät

Androgeeninen eli miestyyppinen kaljuuntuminen on perinnöllistä. Tämä tarkoittaa, että tämäntyyppisestä hiustenlähdöstä voivat kärsiä vain ne, jotka ovat perineet kaljuuntumisen aiheuttavat geenit vanhemmiltaan. Androgeeninen kaljuuntuminen on aivan normaalia; se ei ole sairaus. Se aiheuttaa jopa 95 % miesten kaljuuntumisista. Se periytyy sekä naisille että miehille, mutta se aiheuttaa hiustenlähtöä nuorella iällä pääasiassa vain miehillä.

Ikä

Hiustenlähdön alkamisaika ja hiusten harventumisnopeus vaihtelevat paljon. Jotkut haluavat ajella loputkin hiukset pois heti, kun taas toiset yrittävät pitää kiinni hiustyylistään niin pitkään kuin mahdollista. Hiustenlähtö alkaa pienellä prosentilla miehistä jo kaksikymppisenä, mutta useimmat alkavat huomata hiusten ohentuvan noin 25–30 vuoden iässä.

Hormonit

Hiustenlähdön syynä on, että hiuspohjan hiustupet ovat tavallista herkempiä miessukupuolihormoneille (androgeeneille) niillä miehillä, jotka ovat perineet androgeenista kaljuuntumista aiheuttavat geenit. Kun testosteronitasot alkavat nousta miehiksi kasvavien poikien elimistöissä, hiuskarvojen tuotanto pysähtyy hiustupeissa ja hiustupet jäävät pysyvästi lepovaiheeseen.

Kokeile Provexin®A100HF- valmistetta, nyt -20%! Edistää hiustenkasvua - kliinisesti tutkittu vaikutus.

Miksi et kokeilisi Provexinia hiustenlähtöön?

Edullinen ja helppo vaihtoehto hiustenlähdön ehkäisyyn ja hoitoon on kokeilla Provexin® A100HF -valmistetta. Provexin on helppokäyttöinen geeli, joka imeytyy hyvin päänahkaan. Valmiste on hajuton eikä tahmaa eikä se myöskään tee hiuksia tai hiuspohjaa rasvaisiksi. Provexin on käytössä edullinen: yksi pakkaus tuotetta (30ml) riittää yleensä noin kuukaudeksi ja on hinnaltaan parinkympin luokkaa. Provexinin rinnalla voit jatkaa tavalliseen tapaan haluamiesi hiustenhoito- ja muotoilutuotteiden käyttöä. Ja mitä aiemmin taistelun hiustenlähtöä vastaan aloitat, sitä varmemmin onnistut.

Tuote on kehitetty Ruotsissa, ja Göteborgin yliopistosairaalan Sahlgrenska Universitetssjukhusetin tekemässä tutkimuksessa hiustenkasvu lisääntyi jopa 50 %:lla koehenkilöistä, jotka käyttivät Provexin®A100HF-geeliä.

Lääkärit pystyivät toteamaan muutoksia hiusten kasvussa joissakin tapauksissa jo neljän viikon käytön jälkeen. Koehenkilöt huomasivat itse muutoksia hiustenkasvussa muutamien kuukausien kuluttua. Tämä johtuu siitä, että ensimmäiseksi kasvavat hiukset ovat hentoja vellushiuksia, joissa ei ole pigmenttiä. Hiusten kasvaessa ne paksuuntuvat ja hiustenkasvu normalisoituu hiljalleen. Provexin®A100HF-geelillä ei ole mitään todettuja sivuvaikutuksia.

Tilaa Provexin®A100HF täältä!

* Provexin®A100HF on rekisteröity EU:ssa luokan I lääkinnälliseksi laitteeksi.

Tutkimuksia:

Faergemann, J. and Hedner, T., The effect of A100 Gel, on Hair Growth, and Hair Quality: An explanatory study. Journal of Cosmetics, Dermatological Sciences and Applications 2016:6;19-23.