Stressi voi alentaa testosteronitasoasi ja heikentää miehekkyyttäsi

Tutkimukset ovat osoittaneet, että miehen testosteronitaso voi laskea tilapäisesti stressin, univajeen, liikuntamielessä passiivisen elämäntavan sekä liian yksipuolisen ruokavalion kaltaisille ympäristötekijöille altistumisen myötä. Tutkimusten valossa myös yhä useampi mies kärsii näistä asioista kuin muutama vuosikymmen sitten. Lisäksi kehon testosteronintuotanto heikkenee luonnollisesti miehen ikääntyessä.

Kovat odotukset, aikataululliset paineet ja liian monta samaan aikaan käsillä olevaa asiaa jouduttavat sitä, että stressistä tulee luonnollinen osa miehen arkea. Moni mies ei vain tiedä edellä mainittujen asioiden vaikuttavan suoraan testosteronitasoonsa – ja sitä kautta miehisyyteensä.

Stressaantuneen ihmisen keho tuottaa suuria määriä kortisoli-nimistä stressihormonia. Stressin pitkittyessä tämä voi johtaa kehon testosteronitason alenemiseen. Jos elämäntyyli on stressaava, se saattaa tarkoittaa huomattavasti vähemmän miehekästä tulevaisuutta, sillä testosteronitaso on suoraan yhteydessä niihin piirteisiin ja ominaisuuksiin, joita pidämme tyypillisesti miehekkäinä. Kun keho tuottaa pienempiä määriä testosteronia, se voi lopulta johtaa lihaksiston surkastumiseen sekä energisyyden ja seksihalujen heikkenemiseen, minkä myötä mies ei enää voi yhtä hyvin kuin ennen.

Testomaxin ainesosilla on energisoiva ja piristävä vaikutus

Testomax-ravintolisä on kehitetty kohentamaan miesten terveyttä ja hyvinvointia. Valmisteen tärkein ainesosa, sarviapila, on niin kutsuttu adaptogeeni.

–Adaptogeenit voivat suojata kehoamme stressin kaltaisilta ympäristövaikutuksilta. Lisäksi TestoMax sisältää magnesiumia ja B-vitamiinia, jotka auttavat lieventämään väsymyksen ja uupumuksen tunteita, kertoo luonnonmukaisia ravintolisiä valmistavan Norvitalin markkinointipäällikkö Cecilie Nordstrøm.

Tilaa Testomax tästä!

Tutkimukset ovat myös osoittaneet sarviapilan lisäävän merkittävästi lihasvoimaa treenatessa. Sen ohella sarviapila vaikuttaa kehon sokeriaineenvaihduntaan, jolla on tärkeä rooli miehisen kestävyyden kannalta.

Optimaalinen testosteronitason siivittämänä voit siis jaksaa treenata enemmän, mikä lisää energisyyttäsi sekä vähentää kehosi stressitasoa. Treenattu ja voimakas keho kohentaa automaattisesti myös ryhtiäsi ja samalla itsetuntoasi. Kenties jo se itsessään saattaa lieventää stressiäsi?