Onko miehesi kadottanut energisyytensä? Syynä voi olla andropaussi

Tuttu tarina: miestä, johon aikoinaan rakastuit, ei enää ole. Poissa ovat vahvuus, miehekkyys ja hyvä itsetunto. Tilalla on vatsakumpu ja väsähtänyt, aloitekyvytön mies. Kun testosteronihormonin määrä elimistössä vähenee, se voi vaikuttaa miehen elämänlaatuun ratkaisevasti ja tehdä miehestä fyysisesti ja psyykkisesti tyytymättömän.

Tätä testosteronihormonin vähenemisestä johtuvaa tilaa kutsutaan myös andropaussiksi eli miesten vaihdevuosiksi. Miesten testosteronitaso alkaa laskea jo 30-vuotiaasta lähtien ja viisikymppisenä testosteronia saattaa olla kehossa jopa 20–25 % aiempaa vähemmän. Oireet tulevat hitaasti ja usein huomaamattomasti.

Meitä naisia se tietysti harmittaa, jos töistä kotiutuva siippamme ei tunnu jaksavan enää mitään. Voisiko miehen saada jotenkin aktivoitumaan.

Miten teet miehestäsi jälleen miehen?

Harva mies on tottunut puhumaan terveysasioistaan toisten kanssa. Pikemminkin he ovat hyväksyneet rappeutumisensa ja tyytyneet kohtaloonsa. Kaksi vuotta sitten norjalainen Norvital toi markkinoille varta vasten miehille kehitetyn Testomax -ravintolisän. Tuotteen lanseeraus sai miehet avautumaan kokemuksistaan ja runsas palaute yllätti myös tuotteen valmistajat.

– Olemme huomanneet, että miehet haluavat voida paremmin ja saada lisää elinvoimaa. Siksi Testomax-ravintolisä sisältää ainesosia, jotka voivat lisätä energisyyttä ja edistää lihasmassan kasvua. Tämän lisäksi Testomax voi auttaa painonhallinnassa ylläpitäen kehon omaa sokeriaineenvaihduntaa (kalorien kulutusta), lisätä miesten seksuaalista halukkuutta sekä vähentää muita testosteronitason laskusta johtuvia negatiivisia vaikutuksia, kertoo Norvitalin markkinointipäällikkö Cecilie Nordstrøm.

Hiljattain tehdyssä kyselyssä Testomaxin käyttäjiltä tiedusteltiin, millaisia vaikutuksia valmisteen säännöllisellä käytöllä on heidän mielestään ollut.

Peräti 69 % totesi vointinsa kohentuneen, moni jo kolmen kuukauden käytön jälkeen. Miehet havaitsivat energisyytensä lisääntyneen, ja mieleisenä sivuvaikutuksena 41 % koki valmisteen voimistaneen myös seksuaalista halukkuutta. Olemme innoissamme siitä, miten suuria positiivisia muutoksia miehet ovat kokeneet, Nordstrøm sanoo.

Ehkäpä sinunkin miehesi kannattaisi kokeilla Testomaxia?

Tutkimuksia aiheesta:

Ruby BC, Gaskill SE, Slivka D, Harger SG: The addition of fenugreek extract (Trigonella foenum-graecum) to glucose feeding increases muscle glycogen resynthesis after exercise. Amino Acids 2005;28:71-76.

Poole C, Bushey B, Foster C, Campbell B, Willoughby D, Kreider R, Taylor L, Wilborn C: The effects of a commercially available botanical supplement on strength, body composition, power output, and hormonal profiles in resistance-trained males. J Int Soc Sports Nutr 2010;7:34.

Travison TG, Araujo AB, Kupelian V, O’Donnell AB, McKinlay JB: The relative contributions of aging, health, and lifestyle factors to serum testosterone decline in men. J Clin Endocrinol Metab 2007;92:549-555.