Lähes 40% naisista kärsii perinnöllisestä hiustenlähdöstä, turvallinen hiusgeeli edistää hiustenkasvua

Hiustenlähtö ei ole ainoastaan miesten ongelma, lähes 40% naisista kärsii myös perinnöllisestä hiustenlähdöstä. Useimmilla naisilla hiusten oheneminen ja hiustenlähtö liittyy vaihdevuosiin, mutta osalla naisista hiukset saattavat alkaa lähteä jo kolmekymppisenä.

Sekä naisilla että miehillä perinnöllinen hiustenlähtö johtuu samasta syystä eli androgeenisesta alopeciasta. Tätä perinnöllistä taipumusta esiintyy enimmäkseen miehillä, mutta myös osa naisista kärsii siitä. Naisten perinnöllinen hiustenlähtö alkaa useimmiten vaihdevuosi-iässä hormonitasapainon muuttuessa ja estrogeenitason laskiessa. Moni nainen ei kuitenkaan tiedä kärsivänsä juuri androgeenisesta alopeciasta, mihin on myös mahdollista saada apua.

Testosteroni kiihdyttää hiusten ohenemista

Naisten hiustenlähtö etenee miehiä hitaammin ja hieman eri tavoin. Siinä missä miehet kaljuuntuvat tyypillisesti ensin ohimoilta ja sen jälkeen päälaelta tai takaraivolta, naisten hiukset ohenevat tasaisesti kaikkialta. Naiset kokevat hiustenlähdön yleensä raskaammin. Toisin kuin miehet, he eivät luonnollisesti mielellään aja päätään kaljuksi hiustenlähdön piilottamiseksi ja usein heidän on myös vaikea puhua siitä muille. Naisille hiustenlähtö on erittäin kiusallista ja monille se voi aiheuttaa jopa suurta emotionaalista stressiä.

Tehokasta ja turvallista apua hiustenlähtöön

Provexin® A100HF on uudentyyppinen, turvallinen hiusgeeli, joka on kehitetty uudistamaan hiusten kasvua henkilöillä, jotka kärsivät perinnöllisestä hiustenlähdöstä. Kliinisten tutkimusten mukaan lähes 60 % saa ainakin osan hiuksistaan takaisin geelin säännöllisen käyttämisen jälkeen. Provexin-geeliä on helppo käyttää ja sitä levitetään hiuspohjaan aamuin ja illoin. Hoito on tehtävä säännöllisesti joka päivä. Vaikutukset alkavat näkyä jo muutaman viikon kuluttua, kuitenkin ensiksi vasta hiusjuurissa - varsinainen hiusten uudiskasvu kestää usein kauemmin. Normaalisti ensiksi kasvaa ohut, niin kutsuttu vauvantukka (vellushius), jota ei välttämättä kovin helposti huomaa. Parhaimmat tulokset hiusten uudiskasvussa saavutetaan kuitenkin niillä henkilöillä, jotka aloittavat hoidon ajoissa, joko heti tai enintään 5-7 hiustenlähdön alkamisen jälkeen, kertoo professori Jonas Müntzing, joka on tutkinut Provexin® A100HF-valmistetta kliinisissä tutkimuksissa. Ja mikä parasta, Provexin-geeli ei aiheuta mitään sivuvaikutuksia.

Etenkin naisille, ennenaikainen hiustenlähtö voi olla henkisesti kova paikka, ja siksi siihen kannattaakin hakea apua. Kukapa nainen haluaisi menettää hiuksensa kolmekymppisenä?